2021
Aktivnosti

VATRALJ, Ulicni teatar

25. jun, Kragujevac "Sokolana", SKC KG

09. jul Loznica, LilaLo festival, TOGL

 INTERPOLACIJE 

festival umetnickog plesnog performansa

07.08-07.11.2021

 

APLAUZ ZA HEKATU

premijera predstave 6-7.09.2021 Beograd

 

Projekte Teatra Mimart podrzalo Ministarstvo kulture i informisanja Srbije i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda.

 

Pratite nas na fb stranici

Povezivanja: 

SEECult

SKC

Stanica - servis za
savremeni ples

 

 

Svetlost Marije Kiri
premijera 25.09.2015.Studentski park, Beograd

Međunarodna godina svetlosti je manifestacija koja je tokom 2015. godine imala za cilj da ukaze na značaj svetlosti na život ljudi, razvoj društva i budučnost. Ideja za ulični teatar je nastala u saradnji sa manifestacijom Noć istraživača i Institutom Kiri iz Pariza, kao doprinos promovisanju uticaja svetlosti na istraživanja iz oblasti umetnosti i nauke. Značaj svetlosti ima veliki potencijal za rešavanje problema koji su pred civilizacijom. Povezivanje budućnosti i velikih otkrića prošlosti u sadašnjem vremenu je kroz predstavu otvorenog procesa transmedijacije, inovativnim pristupima i alternativnim rešenjima. Radioaktivni elementi proizvode emisiju svetlosti u kotaktu sa nekim materijalima koji pod uticajem radioaktivnosti svetlucaju u mraku, što je veza sa idejom budućih načina svetlosnih izvora.
Foto: Lidija Antonović

 
Koncept: NelaAntonović
Akteri: Katarina Orlandić (Marija Kiri) i istraživači: Nina Petrov, Anja Nikolić, Tanja Damjanovski, Nikola Vranić i Ivan Milenković
Dizajn zvuka: Predrag Radovančević
Kostim: Lara Popović
Dizajn svetla: Lidija Antonović
Organizacija: Noć istraživača

Predstava sadrži elemente plesa, akrobacije i veštinu Kapuere. Glumica govori tekst iz dnevnika Marije Kiri na tri jezika: srpskom, francuskom i engleskom.