2021
Aktivnosti

VATRALJ, Ulicni teatar

25. jun, Kragujevac "Sokolana", SKC KG

09. jul Loznica, LilaLo festival, TOGL

 INTERPOLACIJE 

festival umetnickog plesnog performansa

07.08-07.11.2021

 

APLAUZ ZA HEKATU

premijera predstave 6-7.09.2021 Beograd

 

Projekte Teatra Mimart podrzalo Ministarstvo kulture i informisanja Srbije i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda.

 

Pratite nas na fb stranici

Povezivanja: 

SEECult

SKC

Stanica - servis za
savremeni ples

 

 

ODABRANI SE BUDE

Projekat Teatra MIMART „Odabrani se bude“ istražuje budnost na interpersonalnom nivou, kroz budnost duha, uma i tela, kao i budnost zajednice koja je pokretačka snaga za društvo. Koncept je zasnovan na nizu fantazmi, koje povezuje trenutak buđenja sa transcedencijom realnosti, te je njihova sukcesivnost uslovljena nepredviđenom dramaturgijom sna. Cilj nam je da pokrenemo maštu da kreiramo novi mit koji sadrži i inicira budnost. Idejnom i dramaturškom modifikacijom buđenja kroz otvoren proces rada kreiran je angažovani transmedijalni performans izvođačke umetnosti. Premijerno je iyveden u Centru za kulturnu dekontaminaciju 12.03.2011. u Beogradu.

Predstava „Odabrani se bude“ je deo evropskog projekta Wake Up , Kultura 2007/13, u kome učestvuje Teatar MIMART (Srbija), Univerzitet u Edinburghu (Velika Britanija), Musicians without Borders International (Holandija) i koordinator projekta Opera Circus iz Velike Britanije. Prva faza rada MIMARTa je prikazana 2010. na Bitef Polifoniji kroz Community art projekat “LIMES”, a nastavak ovog projekta je razvio saradnju sa pozorištem mladih B-smisao iz Srebrenice u projektu „Odabrani se bude“.


Koncept i režija: Nela Antonović
Dizajn zvuka i izvođenje uživo: Predrag Radovančević
Dizajn svetla i video-art: Lidija Antonović
Kostimi i maske: Anđelija Marković
Scenska intervencija grafoskopom: Kristina Drašković Bočkov
Teatar Mimart (Beograd): Ana Bastać, Predrag Radovančević, Nikola Vranić, Đurđa Pavlović, Milan Jelen Pajić, Lidija Antonović i Nevena Bakić.
Pozorište “B-smisao” (BIH, Srebrenica): Verica Jovanović, Aleksandra Jovanović, Marizela Đozić i Filip Jokanović.
Menadžer projekta: Ksenija Đurović

Međunarodni partnerski projekat je podržan od Sekretarijata za kulturu Beograda i Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva Zahvaljujemo se na podršci: Centru za kulturnu dekontaminaciju, STANICA-servis za savremeni ples, UK „Parobrod“, Ambasadi Holandije i medijskoj podršci televizije B92.